Het is geen geheim dat natuurlijke kruiden en planten die in tuinen en meadows groeien, kunnen bijdragen aan de verzorging van jouw huid. Binnen deze kruiden en planten zitten veel geneeskrachtige eigenschappen, die ervoor kunnen zorgen dat jouw huid gezond en in evenwicht blijft. Hier zijn een aantal planten die je kunnen helpen bij het verwennen van jouw huid.

Paardenbloem

Paardenbloem staat ook wel bekend als de ‘marshmallow plant’. Dit komt door de geneeskrachtige en helende eigenschappen die deze plant bevat. Paardenbloem is bekend om zijn vermogen om jouw huid te hydrateren en voedingsstoffen aan te bieden. Het bevat ook vitamine A, C, en E, die helpen met het beschermen van de gezondheid van jouw huid.

Dankzij de antioxiderende eigenschappen van paardenbloem, kan het helpen bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering van de huid. Ook bevat de plant ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij verlichtende allergische reacties op de huid. Paardenbloem kan als handcrème, badolie of als crème worden gebruikt om de huid te voeden, hydrateren en kalmeren.

Kattenkruid

Kattenkruid is een overblijvende plant die vaak in tuinen te vinden is. Deze plant bevat veel eiwitten, waardevolle nuttige mineralen en vitamines. Het bevat ook essentiële vetzuren, waaronder Omega 3, Omega 6 en Omega 9. Kattenkruid wordt vaak gebruikt om de rode, gevoelige en jeukende huid te verzachten. Ook helpt het om de elasticiteit en stevigheid van de huid te vergroten.

Het bevat daarnaast ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij jeuk, schrale huid en irritatie. Kattenkruid wordt meestal gebruikt in de vorm van een badolie, crème of lotion. Deze is perfect voor mensen met een droge, gevoelige huid of voor degenen die last hebben van eczeem.

Calendula

Calendula, ook wel bekend als de ‘marigold flower’, is een sierplant die in tuinen vaak te vinden is. Calendula bevat veel essentiële oliën, waaronder citral, geraniol en farnesol. Deze stoffen helpen om de huid gezond te houden. Calendula bevat ook antioxidanten die helpen bij de groei van cellen op de huid. Hierdoor wordt de elasticiteit van de huid verbeterd en wordt deze glad en jeugdig. Calendula is een goede huidverzorger voor mensen met een gevoelige huid.

Deze plant helpt ook om de huid te versterken en te beschermen tegen schadelijke stoffen. Het kan worden gebruikt in de vorm van een crème, lotion of badolie. Calendula is perfect voor het verlichten van jeuk, schrale huid, pijn en andere huidaandoeningen. Het biedt ook rust aan geïrriteerde huid.

Lenteblink

Lenteblink, ook wel bekend als de ‘butterfly flower’, is een van de meest voorkomende bloemen die in meadows worden gevonden. Deze prachtige bloemen staan bekend om hun vermogen om de huid te verzorgen. Lenteblink bevat een aantal actieve componenten die helende en herstellende eigenschappen hebben. Zo bevat de bloem vitamine C en E, wat helpt om de elasticiteit en stevigheid van de huid te vergroten.

Lenteblink bevat ook antioxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke stoffen. Deze bloem helpt bij het kalmeren van een geïrriteerde huid en heeft helende eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat kleine wondjes kunnen genezen. De afkooksels van deze bloem worden meestal gebruikt als een toner of crème. Het is ook mogelijk gedroogde lenteblinktoppen te gebruiken als een scrub die exfoliërend werkt op de huid.

Brandnetel

Brandnetel is een hoogstaande plant die veel voorkomt in meadows en tuinen. Deze plant bevat een aantal actieve ingrediënten die helend zijn voor de huid. Het bevat ook calcium, magnesium en ijzer die helpen bij het behoud van een gezonde huid. Brandnetel is perfect voor mensen met een vette huid.

Het bevat daarnaast veel vitaminen, waaronder B6, B9 en C, die helpen om jouw huid te hydrateren en te voeden. Ook bevat het antioxiderende eigenschappen die de huid helpen beschermen tegen schadelijke stoffen. Brandnetel wordt meestal gebruikt als scrubs, lotions, crèmes of toners. Ook is de plant geschikt voor mensen met een gevoelige huid, omdat het helpt bij het kalmeren en bedaren van de huid.

Alsem

Alsem oftewel ‘Althaea officinalis’ is een plant die veel wordt gevonden in tuinen. Alsem heeft een aantal gezondheidsvoordelen. Het wordt voornamelijk gebruikt om de huid te voeden, hydrateren en te kalmeren. Alsem bevat vitamine A en vitamine C, die ervoor zorgen dat de huid gehydrateerd en gezond blijft. Ook helpt het bij het vrijmaken van de poriën en het verwijderen van giftige stoffen uit de huid.

Verder bevat deze plant mineralen, waaronder mangaan, ijzer en kalium en boterzuur, waardoor de huid wordt gevoed en gehydrateerd. Alsem bevat ook antioxiderende eigenschappen die de huid beschermen tegen vroegtijdige veroudering. De plant kan worden gebruikt in de vorm van een badolie, scrub, lotion, crème of toner. Het is perfect voor het verwennen van gevoelige, vette en problematische huidtypes.

Betonie

Betonie, oftewel ‘Stachys betonica’, is een meestal in tuinen te vinden plant. Betonie bevat veel antioxide