Een serum is tegenwoordig één van de must-haves op het gebied van huidverzorging. Wij zijn er verliefd op geworden vanwege de hoge concentratie van alleen de beste ingrediënten zoals vitamine C. Vitamine C verheldert, laat de huid stralen en zorgt ervoor dat de huid er jonger uitziet. Welk serum met vitamine C moet je kiezen voor de beste resultaten? Bekijk 7 noemenswaardige producten.

Als we online kijken staan producten met vitamine C bovenaan de lijst van zoektermen op Google. Dit is niet geheel verrassend omdat ascorbinezuur erg belangrijk is voor de huid. Leer meer over deze waardevolle stof.

Cosmetisch gebruik van vitamine C

Deze vitamine doet ons niet denken aan supplementen die de immuniteit een boost geven, een verkoudheid behandelen, het lichaam versterken etc. Verrassend genoeg blijkt het dat vitamine C veel voordelen heeft voor de schoonheid. Dit is lang geleden ontdekt toen de effecten van ascorbinezuur op de huid getest zijn. Dit heeft geleidt tot een stijging van de populariteit van vitamine C. Voordat we naar schoonheidsproducten met vitamine C reiken, kijken we eerst wat vitamine C te bieden heeft.

Vitamine C is een cosmetisch ingrediënt met een anti-aging effect, het verlicht donkere plekken en laat de huid stralen. We hebben een bepaalde hoeveelheid vitamine C in ons lichaam maar nadat we de 30 passeren wordt dit steeds minder. Dit is het ongewilde verouderingsproces dat we niet kunnen stoppen: we krijgen rimpels, de huid wordt slap en vaal. Samenvattend kunnen we concluderen dat huidverzorgingsproducten met vitamine C belangrijk zijn omdat:

  • Het heeft een antioxiderende werking en beschermt tegen vrije radicalen.
  • Het helpt bij de synthese van collageen die zorgt voor elasticiteit in de huid.
  • Het verbetert de absorptie van ijzer en folium.
  • Het activeert vitamine E die zorgt voor jeugdigheid en schoonheid.
  • Het versterkt de bloedvaten wat essentieel is voor de couperose huid.
  • Het verheldert donkere vlekken.
  • Het is een UV-filter.

Belangrijk! Niet elke vitamine C heeft hetzelfde effect

Alleen de juiste vorm van vitamine C heeft alle bovenstaande eigenschappen Als je denkt dat supplement of het drinken van veel sinaasappelsap een goede manier is om de huid te verbeteren heb je het fout. Om de verbetering te krijgen die je nodig hebt moet je huidverzorgingsproducten met vitamine C gebruiken. Helaas zijn deze ook niet allemaal even effectief.

Terwijl we aan het shoppen zijn voor het beste product kiezen we vaak een product met pure vitamine C (L-ascorbinezuur). Dit is een fout: pure vitamine C is erg onstabiel en het dringt niet door in de huid. Je kunt veel beter resultaten bereiken met een gestabiliseerd vitamine C derivaat. Bijvoorbeeld ethyl ascorbinezuur, natriumascorbylfosfaat, magnesiumascorbylfosfaat, tetrahexyldecylascorbaat, ascorbylglucoside en ascorbylpalmitaat.

Als je het volledige schoonheidspotentieel van vitamine C wil gebruiken ga dan voor een product dat de goede vorm van vitamine C bevat gemengd met de goede ingrediënten die de effecten van vitamine C versterken. De concentratie van de vitamine is ook belangrijk, deze is het hoogst in serums met vitamine C. Welke producten zou je kunnen nemen?

TOP 7! De beste gezichtsserums met vitamine C

1. Gezichtsserum met Vitamine C van Nanoil (50ml/1.69oz)

Het beste gezichtsserum Nanoil

Dit is zeker het beste gezichtsserum met vitamine C. Het is gebaseerd op een stabiele vorm van vitamine C (ethyl ascorbinezuur). Het zuur in de formule is gemengd met Punarnava extract, dit is een sterke antioxidant. De componenten zitten samengevoegd in een ultralicht serum, dit serum is een soort van elixer voor jeugdigheid. Het wordt aangeraden voor elk huidtype en elke leeftijd, vooral om hyperpigmentatie, slappe huid en de eerste tekenen van veroudering te behandelen. Het Gezichtsserum met Vitamine C van Nanoil wordt regelmatig zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruikt en na een paar weken zal jouw gezicht er jong en vlekkeloos uitzien. Dit is het langdurige effect wat we allemaal verdienen!

2. C-Vit Liposomal Serum van Sesderma (30ml/1oz)

Het C-Vit Serum van Sesderma staat wat lager in deze ranking. De hoge prijs zorgt ervoor dat we spectaculaire verwachtingen hebben. Dit is een effectief conditionerend en voedend serum voor een slappe huid maar het heeft niet zulke anti-aging effecten als serum nummer 1. Vitamine C is het belangrijkste ingrediënt in de formule en het dringt diep door in de huid dankzij de liposomen. Het werkt daarom beter. Het serum is redelijk dik, je kunt het zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken.

3. Vitamin C with Grape Seed van Alpha-H (25ml/0.85oz)

Het serum van Alpha-H is het duurste product uit deze lijst. De hoge prijs betekent niet dat het ook de beste effecten heeft. Vitamine C is ook in dit serum het belangrijkste ingrediënt en het is gemixt met hydraterend hyaluronzuur en prachtige plantenextracten. De ingrediënten zijn prima, ze beschermen de huid tegen het verlies aan elasticiteit, geven het een gezonde glans en maken de huidskleur egaal.

4. Antioxidant Oil Serum van Clochee (30ml/1oz)

Een hoogwaardig product en populair onder vrouwen die op zoek zijn naar een fatsoenlijk serum met vitamine C. Dit serum is gebaseerd op olie en rijk aan antioxidanten. Ook bevat het een aantal plantenextracten en vitamine C. Dankzij deze ingrediënten is het serum voedend en helpt het tegen premature veroudering maar het bevat geen ascorbinezuur dus het zal het geen intensief verhelderend of anti-aging effect hebben. Het kan zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruikt worden voor een moisturizer.

5. Ascorbyl Glucoside Solution 12% van The Ordinary (30ml/1oz)

Dit is het goedkoopste serum met vitamine C in deze lijst. Het merk is erg populair, bekend om de producten gemaakt voor de gevoelige huid. Het bevat 12% vitamine C in een stabiele vorm. Het bevat geen plantenextracten maar de formule bevat wel potentieel irriterende stoffen. Dit is een goed serum om donkere plekken lichten te maken en rimpels te verminderen maar het is niet geschikt voor alle huidtypes (gevoelige huid in het speciaal).

6. Flavo-C Serum van Auriga (15ml/0.5oz)

Dit kleine serum met vitamine C wordt geproduceerd door Auriga International. De lichte, goed absorberende formule bevat een hoge dosis vitamine C en ginkgo biloba extract, dit gaat tekenen van veroudering tegen. Omdat het een middelmatig serum is, is het een populaire keus onder vrouwen die strijden tegen veroudering. De effectiviteit van het serum hangt af van de staat van de huid en veel andere factoren.

7. Powerful-Strenght Line-Reducing Concentrate van Kiehl’s (50ml/1.69oz)

Als laatste een product van Kiehl’s, een merk dat vrij populair is onder consumenten die graag veel uitgeven. Het is duidelijk dat de prijs van dit serum niet aanmoedigend is. Het merk biedt ons een lichte concentratie om donkere plekken te verhelderen en het hydratatie niveau te verhogen. Het kan op elk huidtype gebruikt worden. De formule is gebaseerd op vitamine C, maar een onstabiele vorm. Het serum kan twee keer per dag gebruikt worden.