Natuurlijke oliën zijn schoonheidsproducten die eigenlijk niet te vervangen zijn. We kunnen ze op verschillende manieren gebruiken, als vervanging voor bekende cosmetica of ingrediënten en in totaal unieke schoonheidsbehandelingen. Er zijn veel opties dus het is verstandig om direct jouw olie te kopen!

Welke oliën zijn het beste voor een beginner? Er zijn meer dan honderd oliën die gebruikt worden voor schoonheid, je hebt geen exotische nodig. Om te beginnen kun je de meest populaire oliën kopen voor lichaam, gezicht en haar. Dit zijn ze.

ARGANOLIE

De beste schoonheidsolie, ook wel het vloeibare goud uit Marokko genoemd.

Arganolie wordt geëxtraheerd uit de noten van de Arganboom, die alleen in Marokko groeit. De originele olie komt dus ook hier vandaan. Als hij koudgeperst en ongeraffineerd is, dat is hij rijk aan EFA’s (vetzuren), vitaminen (inclusief vitamine E) en fytosterolen.

Waar is arganolie om bekend? De herstellende, versterkende en beschermende effecten. Het is een natuurlijk schild tegen UV-straling en het beschermt je haar tijdens het stylen met hitte. Het geeft glans, gladheid, elasticiteit en verjonging. Je kunt hem goed gebruiken op het haar, de nagels en huid van je gezicht. Arganolie is zonder twijfel de meest veelzijdige olie.

KOKOSOLIE

Verschuift vanuit de keuken naar onze badkamer en heeft daar een mooi plekje ingenomen.

Kokosolie wordt veel gebruikt bij het koken maar we kunnen de verzorgende eigenschappen ook goed gebruiken op onze huid en ons haar. Het is één van de weinige oliën die op kamertemperatuur vast zijn in plaats van vloeibaar. Als je vloeibare kokosolie koopt, dan is hij waarschijnlijk niet koudgeperst en ongeraffineerd.

Welke voordelen biedt kokosolie? Als het van goede kwaliteit licht de focus vooral op vocht. Het hydrateert niet maar voorkomt vochtverlies vanuit de huid of het haar. Bovendien maakt het glad, geeft het glans en veerkracht en beschermt kokosolie de haarpuntjes tegen splijten. Het werkt ook goed als bodylotion, lippenbalsem en natuurlijke haarconditioner. Kokosolie is extreem populair onder mensen met krullend haar.

ZOETE AMANDELOLIE

De favoriete olie voor bescherming en verjonging.

Iedereen kan amandelolie gebruiken omdat het lichtgewicht is, voedingsrijk en extreem universeel. Het wordt geëxtraheerd uit zoete amandelen: het beste koudgeperst en ongeraffineerd. Amandelolie van goede kwaliteit ruikt naar noten en wordt direct geabsorbeerd.

Waarom is het de favoriete olie van moeders en toekomstige moeders? Omdat het tijdens de zwangerschap gebruikt kan worden. Dit is zeker de moeite waard omdat amandelolie de elasticiteit van de huid verbetert en ervoor zorgt dat de huid er jong uit blijft zien. Hij is zelfs geschikt voor de fijne huid van baby’s. Daarnaast is het een goede keus voor de huid van je gezicht en is het één van de meest populaire oliën voor gemiddeld poreus haar. Dit haartype komt veel voor.