Wist je dat je meer voor jouw huid en haar kan doen zonder dat je meer moeite hoeft te doen? Inderdaad, je kunt sterkere lokken krijgen en een diep hydrateerde huid, en het is vrij eenvoudig. Hoe dan? Probeer een aantal van de volgende beauty hacks toe te voegen aan jouw ritueel. Klaar? Starten maar!

1. Ga voor OCM

Waar staat deze mysterieuze afkorting voor? De Oil Cleansing Method, dat is de afkorting. Deze methode wordt aangeraden en brengt geweldige effecten op een droge, vette, gecombineerde en gevoelige huid. Een diepe reiniging met plantaardige oliën is de perfecte manier om jouw vette klieren weer in balans te brengen en de talgproductie te verminderen. OCM is bewezen één van de meest beste methoden om de huid te reinigen, die je veilig thuis kunt uitvoeren. Het reinigt de huid en maakt hem fris door overtollig talg, onzuiverheden en huidverzorgingsproducten volledig te verwijderen. Het levert de huid ook voedingsstoffen en water.

2. Wordt vrienden met cosmetische klei

Ze zijn echt geweldig! Het is niet alleen geheel natuurlijke cosmetica, ze leveren ook veel voordelen. Bovendien is cosmetische klei geschikt voor alle huidtypen en reinigt de klei de huid zonder irritaties te veroorzaken. Eén van de beste dingen van cosmetische klei is dat je het kan combineren met verschillende ingrediënten om zo een gepersonaliseerd gezichtsmasker te maken. Je kunt bijvoorbeeld groene klei met water mengen, roze klei met bloemenwater en een paar druppels plantaardige olie. De combinaties zijn eindeloos. Tot slot kan je een gekozen klei mengen met een reinigende gel voor nog betere effecten.

3. Droog je gezicht met een papieren doek

Handdoeken zijn de hemel voor bacteriën. Als je een handdoek 4 dagen achter elkaar gebruikt, dan kun je er zeker van zijn dat hij bedekt is met een onzichtbare laag bacteriën. Om het nog erger te maken, warmte en vochtige ruimtes (zoals badkamers) zijn de beste omgeving voor bacteriën. Ze vermenigvuldigen zich dan veel sneller. Het is beter om je gezicht niet te dichtbij dit soort materiaal te brengen maar hem af te drogen met een papieren doek. Probeer je handen ook niet te dicht bij je gezicht te houden, dan transporteer je de bacteriën naar je huid.

4. Gebruik het hele jaar door zonnebrand

SPF crèmes zijn één van de beste dingen die je de huid kan geven. Waarom? Omdat schadelijke UV-stralen de huid het hele jaar door beschadigen, ongeacht het seizoen. Gebruik niet alleen ’s ochtends een SPF crème, maar gedurende de dag een aantal keer. Waarom is dat zo belangrijk? Omdat de zonnebrand zijn eigenschappen na een paar uur verliest. Het beschermt dan niet meer. Het is ook belangrijk om je te realiseren dat er meer straling is die schade veroorzaakt, controleer daarom of jouw zonnebrand volledige bescherming tegen de zon biedt (UVA-, UVB- en IR-straling). Het goede nieuws is dat zonnebrand tegenwoordig vaak verrijkt is met extra stoffen om je huid mooi te houden.

5. Gebruik plantaardige oliën op je haar en hoofdhuid

Het haar behandelen met olie heeft geen gelijke. Koudgeperste en ongeraffineerde plantaardige oliën voeden het haar niet alleen maar verzorgen ook de hoofdhuid, verwijderen overtollig talg en cosmetische resten. Plantaardige olie van goede kwaliteit blijkt een positief effect te hebben op de haarzakjes en voorkomt uitdunnen van je haar. Het goede nieuws is dat oliën met één ingrediënt alle haartypen bedienen, van zwaar en stijl tot fijn en krullend haar. Er is een groep oliën die goed werken voor een bepaald niveau porositeit (check jouw haar porositeitstype. Doe hiervoor een online test, zoals de Nanoil haar porositeitstest). Hoe doe je een behandeling met olie? Er zijn een aantal manieren. De beste resultaten bereik je als je een plantaardige olie (die geschikt is voor jouw haartype) aanbrengt op gewassen haar en hoofdhuid. Laat het niet langer dan 30 minuten zitten en spoel uit met een shampoo. Als het lastig is om de olie uit te spoelen, kun je eerst een conditioner gebruiken en daarna een shampoo.