Wat moet je doen voor mooie, lange wimpers? Het blijkt dat er veel aan te doen is. Wat specifiek? Lees snel verder! Hier lees je 5 regels die je helpen naar mooie, gezonde en vol uitziende wimpers. Deze heb je altijd al willen hebben!

1. KIES EEN GOEDE MASCARA

Vandaag de dag weet je dat de formule het meest belangrijke is van elk schoonheidsproduct. Als je mooie wimpers wil, kijk dan wat je erop smeert. Er zijn veel verschillende mascara’s op de markt verkrijgbaar. Onder deze mascara’s vind je ook de mascara’s met goede ingrediënten. Deze mascara’s definiëren niet alleen de wimpers op een mooie manier, maar versterken en voeden de haartjes ook. Er zijn ook mascara’s die wimpergroei stimuleren. Zulke mascara’s bieden verzorging van het hoogste niveau. In plaats van het veelvoorkomende nylon bevatten ze bijvoorbeeld arginine en panthenol, en in plaats van synthetische pigment bevatten ze natuurlijke.

2. GEEN WIMPERKRULLER EN GEEN EXTENSIONS

Een wimperkruller lift de wimpers in een vingerknip, maar het beschermt de haartjes net zo hard. De haartjes breken sneller af. Wimperkrullers zijn dus niet veilig om te gebruiken. Hoe vaak heb je jezelf verbrand tijdens het gebruik ervan? Dit kan een serieuze allergische reactie opleveren, of wonden die moeilijk genezen.

Wimperextensions geven je zonder twijfel snel een dramatisch effect. Helaas doet deze methode de wimpers ook geen goed. Er wordt een synthetische stof gebruikt tijdens de behandeling, het kan allergische reacties veroorzaken en het hydrateert en beschadigt de wimpers als je de nepwimpers verwijdert.

Voor gezonde en sterke wimpers kun je de wimperkruller en wimperextensions beter links laten liggen.

3. WRIJF NIET OVER DE WIMPERS

Heb je weleens geteld hoe vaak je in je ogen wrijft per dag? Je kunt de wimpers verzwakken of ze er zelfs uittrekken. Probeer niet te wrijven over de wimpers en houd je handen uit de buurt van je ogen. Probeer ook niet te wrijven als je jouw make-up verwijdert. Als je dit grondig doet, dan kun je de wimpers en de haarzakjes beschadigen. Bovendien: als je de huid van je ogen vaak rekt, dan krijg je sneller kraaienpootjes.

4. GEBRUIK MAKE-UP REMOVER VAN GOEDE KWALITEIT

Het is belangrijk om de juiste en veilige technieken te gebruiken als je make-up verwijdert. De producten die je hiervoor gebruikt zijn ook belangrijk. Jouw volgende make-up remover moet twee taken hebben: de wimpers beschermen en versterken. Om beide te bereiken moet het product goede plantenextracten bevatten. Als je make-up remover koopt, probeer dan een product te vinden dat korenbloemextract bevat: vrij van parabenen en siliconen. Werkt het best als het gemengd is met het kalmerende aloë vera of thermaal water.

5. GEBRUIK EEN WIMPERSERUM

Een wimperserum is een cosmetica dat lijkt op een oogpotlood, een klein borsteltje in een smalle fles. Het gebruik is ook gelijkwaardig, veeg met de borstel langs het bovenste en onderste ooglid om een onzichtbaar lijntje te creëren (het product is transparant van kleur). Je hoeft dit maar eenmaal per dag te doen. Je gaat het gewenste effect bereiken als je het serums ’s avonds gebruikt. Het wimperserum trekt in de huid en komt tot de haarzakjes waar het de haargroei stimuleert. De wimpers hebben meer tijd om te regenereren en worden mooier en gezonder. Een wimperserum kan je tot 3 keer dikkere en 2 keer langere wimpers geven, die 100% gezond en sterk zijn. Het product is eenvoudig te gebruiken en komt tegemoet aan verschillende behoeften. Heb jij al een favoriet wimperserum? Check reviews en rankings om de juiste te kiezen.