De huid onder de ogen is erg dun en gevoelig, en droogt bovendien snel uit door een gebrek aan beschermende coating. Geen wonder dus dat de eerste rimpels onder de ogen verschijnen. Hoe zorg je voor dit deel van je gezicht? Lees de beste oplossingen voor de meest voorkomende problemen omtrent de ogen: rimpels, zwelling en donkere kringen.

Correct make-up verwijderen

Als je make-up niet of verkeerd verwijderd, dan raken de ogen snel geïrriteerd en kan de huid zichzelf moeilijk herstellen. Om make-up op de juiste manier te verwijderen dep je een wattenschijfje in de make-up remover, druk je deze op het ooglid en houd je dit een paar seconden vast. Daarna beweeg je het wattenschijfje van de binnenste naar de buitenste ooghoek. Herhaal dit tot het volgende wattenschijfje schoon is. Er zijn veel soorten make-up remover, micellair water, bi-phase remover en producten op basis van olie.

Optimale hydratatie voor de ooghuid

Nadat je de make-up grondig verwijderd hebt is het tijd om het gebied rondom de ogen te hydrateren. Gebruik hiervoor producten die voor dit deel van je gezicht bestemd zijn. Dit is belangrijk omdat oogverzorgingsproducten een ongewoon lichte consistentie hebben, eenvoudig aan te brengen zijn en snel intrekken. Ze bevatten geen geurstoffen omdat dit allergische reacties kan veroorzaken op de gevoelige huid rondom de ogen. Ze zijn rijk aan vitaminen en plantenextracten die langdurig hydrateren, de bloedsomloop verbeteren, de productie van collageen stimuleren en irritaties verlichten. Omdat de huid ’s nachts het best herstelt kun je voor het slapen gaan een dikke laag crème aanbrengen, als een intens hydraterend en voedend masker. Dep de crème met je vingertoppen. Rek de huid rondom de ogen niet uit.

Oplossingen voor dikke ogen en donkere kringen

Donkere kringen onder de ogen zijn vaak genetisch bepaald en het gevolg van een slechte bloedsomloop over overproductie van melanine (pigment). Aan de andere kant zijn dikke ogen vaak het gevolg van slecht functioneren van de nieren.

Om deze problemen op te lossen moet je de juiste cosmetica gebruiken, crèmes rijk aan vitaminen C en K, cafeïne of arnica, kastanje, ogentroost- en ginkgo-extract. Zulke producten verbeteren de microcirculatie, geven volume en vernauwen bloedvaten. Raak niet ontmoedigd als je niet gelijk effect ziet, het duurt een paar weken voordat het begint te werken.