De ogen zijn de spiegel van de ziel, en de wenkbrauwen zijn een soort frame van deze spiegel. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat het frame bij ons past, ons uiterlijk verbetert en past bij de vorm van ons gezicht. Iedereen is het erover eens dat de ogen het meest belangrijke onderdeel zijn van onze make-up: uiteindelijk is dat de plek op ons gezicht waar een ander zijn aandacht op richt als hij met ons praat. Daarom moet je de wenkbrauwen niet overslaan als je make-up aanbrengt, d wenkbrauwen zijn een geïntegreerd deel van de ogen.

Vandaag de dag lanceren steeds meer cosmetica merken make-upproducten voor de wenkbrauwen. Eén van deze producten is de setting gel. Heb jij er al van gehoord? Weet je hoe je hem gebruikt?

Vroeger werden dunne wenkbrauwen als trendy gezien, tegenwoordig is natuurlijk (dikke en volle wenkbrauwen) in. Ze zijn op dit moment de nummer één in de make-up trends. Het kan niet ontkend worden dat het assortiment wenkbrauwmake-up sindsdien ook flink gegroeid is. Wist jij dat de hashtag #wenkbrauw meer dan 15 miljoen posts heeft op Instagram? Waarom zijn we zo enthousiast over wenkbrauwen? Waarom is setting gel voor de wenkbrauwen zo populair onder vrouwen?

Voordelen van wenkbrauw setting gel

Natuurlijk levert het product je de typische effecten van een make-upproduct. Daarnaast verzorgt de gel de wenkbrauwen. Ten tweede beschermt de setting gel de wenkbrauwen tegen beschadiging. Als je op dagelijkse basis een wenkbrauwserum gebruikt, dan mag je er vanuit gaat dat de setting gel de effecten van het serum intensiveert en de wenkbrauwen nog mooier maakt. Er is nog een positieve kant van de wenkbrauw setting gel, het is enorm eenvoudig in gebruik. Zelfs als je geen pro bent met het aanbrengen van make-up, kun je de setting gel makkelijk gebruiken!

Voordat je wenkbrauw setting gel gebruikt..

Voordat je de setting gel gebruikt controleer je jouw gezicht. Past de vorm van jouw wenkbrauwen bij jou? Als je het niet zeker weet, kun je gebruikmaken van de 3-lijnen methoden, maar jouw instinct en smaak zijn ook belangrijk. Wist je dat natuurlijke wenkbrauwen een soort halfronde strik creëren die aan de uiteinden smaller wordt? En wist je dat zo’n vorm het best past bij een ovaal gezicht? Als jouw gezicht een andere vorm heeft, dan heb je iets meer werk aan je wenkbrauwen.

Hoe laat je jouw wenkbrauwen bij de vorm van je gezicht passen?

  • Rond gezicht: ziet er goed uit als de wenkbrauwen triangelvormig zijn. De hoeken moeten wat hoger zijn dan de rest van de wenkbrauwen.
  • Een langwerpig gezicht heeft wenkbrauwen nodig waarvan het uiteinden bij de slaap naar beneden gaan. Zo ziet het gezicht er wat breder uit.
  • Als je een vierkanten gezicht hebt, dan moet de hoek van de wenkbrauwen op tweederde van de gehele lengte van de wenkbrauwen zitten.
  • Tot slot: een driehoekig gezicht gat goed samen met smalle wenkbrauwen die niet te lang zijn.

Omdat iedereen anders is, moet de vorm van de wenkbrauwen ook bij iedereen anders zijn, gepersonaliseerd. Als je niet weet welke vorm het beste bij jou past, bezoek dan een schoonheidsspecialist. Als deze de wenkbrauwen de juiste vorm geeft, dan is het voor jou makkelijker om deze vorm te behouden.

Hoe gebruik je wenkbrauw setting gel?

Als je de juiste vorm wenkbrauwen gevonden hebt, dan is het tijd om de setting gel te gebruiken. Deze cosmetica helpt je onhandelbare wenkbrauwhaartjes te vormen zoals jij dat wil. Voordat je setting gel met een kleur gebruikt is het goed om eerst de transparante te gebruiken. Zo weet je hoe je het moet gebruiken en welke effecten het geeft. Als je dikke, mooie wenkbrauwen hebt, dan kun je altijd transparante wenkbrauw setting gel gebruiken. Wenkbrauw setting gel met kleur werkt beter bij mensen met dunne wenkbrauwen, de kleur lost dat probleem op.

De kleur en stijl: welke wenkbrauw setting gel is het best?

Er zijn veel producten waar we uit kunnen kiezen. Ga voor cosmetica die goed getest is en niet poederachtig is, anders kan het gaan schilferen en slecht blijven zitten. De meest betrouwbare setting gel lijkt op olie en is makkelijk te verspreiden. Er zijn ook wenkbrauw setting gels die de kleur van de wenkbrauwen verbeteren zonder de huid te kleuren, een perfecte oplossing voor beginners.

Het is interessant om te weten dat de meeste wenkbrauw setting gels verrijkt zijn met voedende stoffen zoals keratine. Dit is een eiwit dat van nature voor komt in menselijk haar en nagels. Eén van de grootste voordelen van keratine is dat keratine het haar versterkt en uitdroging voorkomt.

Als je op zoek bent naar een wenkbrauw setting gel, controleer dan of deze waterproof is. Je wil niet voelen dat de gel je gezicht af zweet als het warm is buiten.

Eén van de beste overwegingen is de Dior Diorshow Bold. Het heeft een lichtgewichte consistentie en is verrijkt met microvezels. Andere merken die goede wenkbrauw make-upproducten leveren zijn Loréal, Maybelline en zelfs The Balm (een merk dat bekend is vanwege het assortiment met wenkbrauwverzorgingsproducten van top kwaliteit).