Kokosolie staat bekend vanwege de gezonde eigenschappen die de olie heeft voor bijvoorbeeld koken of de schoonheid. Kokosolie is geschikt voor frituren, roosteren en werkt zelfs als broodbeleg. Daarnaast verzorgt het onze huid, nagels en ons haar.. Zelfs de mond spoelen met kokosolie schijnt veel voordelen te hebben. Welke? Lees snel verder.

Mond spoelen met kokosolie – voordelen voor tanden

Er zijn een eindeloze hoeveelheid bacteriën en actief in de mondholte. Sommige zijn vriendelijk voor mensen maar anderen… niet. De Streptococcus mutans veroorzaken het zogenoemde plak, gaatjes en tandvleesaandoening. Kokosolie wast de schadelijke bacteriën weg door te smelten, waardoor ze uit de mond gaan. Hierdoor voorkom je een tandvleesaandoening (die verschijnt als het immuunsysteem de bacteriën van tandplak aanvalt). Het uiteindelijke resultaat van spoelen met kokosolie is wittere tanden. Dit is een natuurlijk gevolg van het oplossen van tandplak.

Mond spoelen met kokosolie – voordelen voor de adem

Normaal gebroken is een slechte adem het resultaat van gas en chemicaliën van de bacteriën in de mond. Door een aantal van deze bacteriën met kokosolie te verwijderen hebben we een frissere adem.

Hoe spoel je met kokosolie?

Als je geen last meer wil hebben van tandplak en een witte glimlach en frisse adem wil, kies dan kokosolie en spoel hier regelmatig je mond mee. Neem een eetlepel olie, spoel voor 10-20 minuten, spuug uit en poets je tanden. Doe het waar mogelijk op een lege maag en voor het tanden poetsen. Als je last hebt van de spieren in je gezicht, gebruik de volgende keer dan minder olie. Wees voorzichtig en slik de olie niet door, uitspugen is de enige manier om van de bacteriën af te komen.

Mond spoelen met kokosolie – effecten

De eerste effecten van het spoelen met kokosolie zijn na 10 dagen zichtbaar. De adem wordt frisser en de tanden zijn dus schoner en zien er witter uit.