Terwijl je lichaam en geest in goede conditie zijn na een zomervakantie, is de conditie van je huid en je haar niet de beste. De huid is droog, verdikt en mist elasticiteit, de epidermis begint af te pellen, het lichaam krijgt een grijzige kleur en je merkt verkleuringen, gebroken haarvaten en pigmentvlekken na de zon erop. Op zijn beurt is het haar droog en broos. Gelukkig kunnen deze wijzigingen worden teruggedraaid. Ontdek hoe uw gezichts- en haarverzorging er na de zomervakantie uit moeten zien en welke verzorgende cosmetica hun conditie zal verbeteren. Ontdek manieren om de huid na de zomer te exfoliëren en de natuurlijke glans en gezonde kleur te herstellen.

Huidafschilfering na de zomer

Het eerste dat u hoeft te doen nadat u bent teruggekeerd van uw zomervakantie, is het exfoliëren van uw huid. Veel vrouwen hebben de neiging om te voorkomen dat ze bang zijn dat hun mooie kleur te snel zal verdwijnen. Sterker nog, velen besluiten om naar een zonnestudio te gaan om de kleur nog langer te behouden. Beide oplossingen zijn niet het beste wat u met uw huid kunt doen. Na een paar dagen begint de huid van zichzelf af te trekken, als gevolg daarvan gaat hij ongelijkmatig bruin en krijg je steeds helderdere en donkerdere vlekken. Bovendien veroorzaken de stralen die worden uitgezonden door een zonnebank een verhoogde droogte van de epidermis.

Bovendien, wacht een week of zo na het terugkeren van uw vakantie voordat u een scrub met scrub aanbrengt; je zult merken dat de opperhuid zich intenser exfolieert. De scrub verwijdert dode cellen uit het hele lichaam en als gevolg daarvan zal het de kleur van je kleur gelijk maken.

Huidverzorgingscosmetica te gebruiken na de zomer

De cosmetica moet twee keer per dag worden gebruikt: ’s morgens en’ s avonds. Kies ’s ochtends voor licht vochtinbrengende lotions en de cosmetica die u’ s nachts gebruikt, moet een rijkere samenstelling en een dikkere consistentie hebben. Een goede oplossing is om cosmetische oliën of dikke en vette balsems te gebruiken. Het is ook de moeite waard om apotheekcosmetica toe te passen, omdat ze zijn toegewijd aan de veeleisende en geïrriteerde huid.

Tijdens een na-zomer regeneratieve behandeling vermijd hete baden, en als je ze niet kunt weerstaan, giet een handvol Dode Zeezout in het water en giet een beetje speciale badolie. Het zout verzacht de huid en de olie hydrateert het.

Haarverzorging na de zomer

UV-stralen verzachten de haarconditie omdat ze de schubben openen en de eiwitten in hun corticale laag vernietigen. Als resultaat wordt het haar broos en zwak. Gebruik ten minste één keer per week een intens masker met voedingsstoffen om de conditie en het uiterlijk van het haar te verbeteren. Voor een beter effect kun je je hoofd wikkelen met een plastic douchekap en een handdoek, waardoor de cosmetische ingrediënten dieper doordringen. In het geval van zeer beschadigd haar, zal een haarsauna in de salon worden aangegeven. De behandeling bestaat uit het aanbrengen van een regeneratiepreparaat op het haar, dat door de hete stoom die door een speciaal apparaat wordt uitgestoten, in het haar zal doordringen en eventuele schade zal herstellen.

Huidverzorging na de zomer

Huidverzorging na de zomer – zelfgemaakte methoden

Gezichtshuid heeft ook exfoliatie nodig. Als het dik is en bestand tegen irritatie, kunnen er grove schillen worden gebruikt, maar als het gevoelig is, moet het worden behandeld met behulp van enzymeschillen. Bovendien moet dagelijks een vochtinbrengende crème worden gebruikt die aangepast is aan het huidtype en moet elke nacht vóór het slapen gaan een nachtcrème worden aangebracht. Alleen de juiste nachtcrème zorgt voor een voldoende dosis voedingsstoffen voor een huid die is blootgesteld aan een brandende zonnestraling en sterke wind. Het is ook de moeite waard om vochtinbrengende en voedende maskers aan te bevelen, die zelfs elke 2-3 dagen na thuiskomst uit vakanties kunnen worden gedaan.

Gezichtsbehandeling na de zomer – professionele methoden

Als de thuisbehandeling voor gezichtsverzorging onvoldoende blijkt te zijn, kunt u professionele hulp zoeken. Dermatologen bieden vele behandelingen die verlichting zullen brengen in de zongedroogde huid. Een daarvan is mesotherapie, waarbij een vitaminepreparaat onder de huid wordt geïnjecteerd.

Er zijn veel verschillende soorten van deze behandeling, waaronder mesotherapie met het gebruik van NCTF en naaldloze mesotherapie. NCTF is een modern complex van vitamines, micro-elementen, peptiden en aminozuren. Op zijn beurt bestaat naaldvrije mesotherapie uit het inbrengen van een vitaminecomplex diep onder de huid met behulp van elektrische stroom.

Huidverkleuringen verwijderen na de zomer

Verwijderen van huidverkleuringen na de zomer – zelfgemaakte methoden

De directe oorzaak van de verkleuring is blootstelling aan de zon, en indirect – het gebruik van hormonale medicijnen, of antibiotica, zwangerschap en sommige cosmetica; de bewaarmiddelen, kleurstoffen en vetten die erin zitten. Onder invloed van UV-straling worden ze giftig voor de huid en laten ze donkere vlekken achter op het oppervlak. Verkleuring ontstaat dus wanneer we ons looien tijdens hormonale behandeling, bepaalde medicijnen gebruiken, zwangerschap en het gebruik van bepaalde cosmetica.

Om van verkleuring af te komen, kunt u thuisblekingstherapie ondergaan. Ophelderende eigenschappen worden verschaft door crèmes met arbutine, liponzuur, azelaïnezuur of fytozuur; alles is verkrijgbaar bij de drogisterij. Deze soorten cosmetica hebben een zacht exfoliërend effect dat de activiteit van cellen die huidpigment produceren (melanocyten) en de verdwijning van de verkleuring remt. De effecten zijn alleen zichtbaar als de glanscrèmes regelmatig gedurende meerdere opeenvolgende maanden worden gebruikt. Tegelijkertijd moet de zon worden vermeden, omdat onder invloed hiervan de verkleuring kan worden vernieuwd.

Verwijderen van huidverkleuringen na de zomer – professionele methoden

Home remedies voor het verwijderen van huidverkleuringen zijn niet zo effectief als behandelingen door een dermatoloog, vooral:

  • een glycopeel met toevoeging van kojiczuur;
  • amandelschil, meestal in combinatie met pioglycolzuur;
  • gele schil met retinoïnezuur, azelaïne en kojinezuur;
  • gemakkelijk afpellen, d.w.z. pellen met gebruik van trichloorazijnzuur;
  • microdermabrasie, d.w.z. mechanische exfoliatie van de epidermis;
  • behandelingen met behulp van een laser of IPL (Intensive Pulse Light).

Voor nog betere resultaten, wordt aanbevolen dat u elk van deze behandelingen meerdere keren herhaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *