Aloe vera-gel is een immens populair, natuurlijk huid- en haarverzorgingsproduct met veel voordelen voor de schoonheid, waaronder het verzachtende, regenererende en hydraterende effect. Welke andere eigenschappen heeft Aloë-gel en hoe het op haar en huid werkt? Waar Aloë-gel kopen en kan je het drinken? Zijn er contra-indicaties voor het gebruik ervan?

Aloë gel – voordelen

Aloë vera is altijd beschouwd als een genezende plant. Het vruchtvlees wordt gebruikt voor de behandeling van verbrande huid, wonden en littekens. Mensen hadden de neiging om aloëbladeren op een zere huid te drukken in de hoop op enige opluchting.

We houden nog steeds erg van Aloe vanwege de voedingsstoffen die in de pulp zijn gevangen. Aloë gel wordt uitwendig gebruikt en heeft een hydraterend, herstellend, jeukend, kalmerende, antibacteriële en schimmelwerende werking, terwijl inwendig Aloë wordt gezuiverd, helpt afvallen en het immuunsysteem verbetert.

Hoe werkt Aloë-gel?

Gel-vorm van Aloë is gemakkelijk te gebruiken, zodat u het rechtstreeks op de huid en het haar kunt aanbrengen. Vergeet niet dat een hoger percentage Aloë-extract meer voedingsstoffen in een gel betekent.

Aloë-gel & gezichtshuid

Aloë-gel is geschikt voor bijna elk huidtype. Overweegt veeleisende gevoelige of acne huid, het gaat voor dit soort werken het meest. Het sluiten van poriën is zijn extra troef. Bovendien hydrateert en regenereert Aloe zodat het voldoet aan de behoeften van een extreem droge huid (het vermindert branderig gevoel en jeuk). Vanwege de antibacteriële eigenschappen verlicht Aloë-gel ontstekingen en vermindert de huid. Bovendien helpt het bij de behandeling van eczeem en psoriasis.

Aloë-gel & lichaamshuid

Voel je vrij om Aloe-gel op je gezicht en op andere lichaamsdelen aan te brengen. Omdat het verzachtende kracht heeft, verwerkt het harde, gebarsten hielen. Het werkt ook als u wonden en brandwonden probeert te kalmeren en genezen, evenals de huid verlicht en jeuk vermindert na insectenbeten.

Aloë gel is een effectieve remedie voor post-shave en post-sun irritatie omdat het sterk hydrateert, regenereert en de huid kalmeert, en niet tegelijkertijd het brandende gevoel veroorzaakt. Aloë heeft ook een verlichtend effect, daarom werken Aloe-rijke producten voor het bleken van littekens, striae en verkleurde huid.

Aloë-gel & haar + hoofdhuid

Dankzij de regenererende en vochtinbrengende kracht conditioneert Aloë-gel effectief je haar en hoofdhuid. Het wordt vooral aanbevolen voor mensen die last hebben van haaruitval en roos. Aloë-gel herstelt de pH van de hoofdhuid, versterkt en voedt de haarballen en stimuleert de groei. Het hydrateert en voldoet aan de behoeften van extreem droog haar.

Waar Aloe gel kopen?

Aloë-gel is verkrijgbaar in apotheken, drogisterijen, winkels met natuurlijke producten. Kies producten die meer dan 90% van de Aloë bevatten en het minste aantal aanvullende stoffen. Dit is wat een natuurlijk product anders maakt dan andere.

Aloë vera om te drinken

Aloë kan ook intern worden ingenomen – door Aloë-gel of sap te drinken. Het is een smakelijke, voedzame drank. Omdat het het immuunsysteem versterkt, is het de beste keuze in herfst en winter. Dankzij de sterk reinigende eigenschappen helpt het je om af te vallen, spijsverteringsprocessen te reguleren en toxines te verwijderen. Bovendien verlaagt het de niveaus van glucose en lipiden in het bloed, daarom voldoet het aan de behoeften van mensen met diabetes en metabool syndroom. Om het meeste uit Aloe-drankjes te halen, moet het natuurlijk zijn en zo goed als vrij van kunstmatige zoetstoffen.

Aloë gel – contra-indicaties

Het drinken van Aloë wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 12 jaar, borstvoeding en zwangere vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *