Het is niet zo simpel als het lijkt. Vette, gecombineerde en acné huid zijn moeilijk om te verzorgen; ze zijn vettig, hebben last van irritatie en vaak worden de problemen veroorzaakt door hormonen. Wat is de beste manier om deze huidtypen te verzorgen?

Heel belangrijk zijn reinigende, hydraterende en scrubbende cosmetica. De juiste keuze is lasting, omdat ze aan verschillende eisen van de huid moeten voldoen. De beste cosmetica verwijderen overtollig talk, lossen make-up op, beschermen de natuurlijke pH en hydrateren. Als we zulke zorg echt nodig hebben moeten we farmaceutische cosmetica aanschaffen. Zeer effectief zijn Cetaphil en Physiogel. Goede resultaten komen ook van kruiden mengsels, maar die moeten we combineren met andere huidverzorgingsproducten. Voor een diepe reiniging van het gezicht bestaan er zeer effectieve sonische borstels, die dode huid verwijderen en mee-eters en bacteriën verwijderen van het gezicht.

Vette, gecombineerde en acné huid hebben vaak last van mee-eters. Als je daar vanaf wilt komen voor eens en voor altijd, gebruik dan fruitzuren. Het verwijderen van dode huidcellen moet worden gedaan door een professionele schoonheidsspecialist. Het is vaak nodig om de schoonheidssalon meerdere keren te bezoeken voor een volledige behandeling. Na een afgeronde behandeling moet de huid herstellen. Op dit moment heb je hydraterende en kalmerende cosmetica nodig, zoals fruit maskers of een serum met slakkenslijm.

huiddtypen 1Bij het zorgen voor vette, gecombineerde of acné huid is het noodzakelijk om systematisch te hydrateren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de hydraterende ingrediënten de vettige huid erger maken. In tegenstelling, het kan de talgklieren reguleren en de talgafscheiding verkleinen. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met sommige ingrediënten in cosmetica, want ze kunnen irritatie, droogheid, verstopte poriën en mee-eters veroorzaken. Je moet de volgende stoffen vermijden: oliën, parabenen, glycerine, alcohol en paraffine was.

Imperfecties kun je plekje voor plekje aanvallen. Je hebt een antibacteriële concealer nodig of een masker voor specifieke plekjes. Het belangrijkste is echter om geen puistjes en mee-eters uit te knijpen. Bij het verwijderen van imperfecties kan de conditie van de huid slechter worden, wat ontsteking en littekens kan veroorzaken. Als je echt van mee-eters af wilt komen, moet je naar een dermatoloog gaan. De dokter zal de juiste medicijnen en huidverzorging voorschrijven. Of ga naar een schoonheidsspecialist die je gezicht zal verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *