Natuurlijke zeep wordt steeds populairder. Voornamelijk vanwege het feit dat ze niet alleen de huid effectief wassen, maar ook verzorgen. Ze drogen het niet op, net als gewone zeep, dus we hebben een grotere kans om het dagelijks te gebruiken. Kent u allerlei natuurlijke zepen en weet u waar ze van gemaakt zijn?

De juiste samenstelling van ingrediënten is het geheim van een goede zeep. Degenen die verkrijgbaar zijn bij de drogisterij bevatten zeer zelden alleen natuurlijke ingrediënten – ze bestaan vaak uit onnodige conserveermiddelen, geurstoffen en kleurstoffen, die verantwoordelijk zijn voor irritatie van de huid, in plaats van er voor te zorgen. Het grootste nadeel van gewone zeep is de pH die niet geschikt is voor de huid. Zo kan het bij gebruik voor het wassen van het gezicht een gevoel van beklemming en ongemak veroorzaken.

Daarom is het niet raadzaam om gewone zeep te gebruiken voor de dagelijkse reiniging van de huid. De ideale vervanging is natuurlijke zeep – een van de weinige die we moeten kiezen.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke zepen?

Het zijn volledig natuurlijke cosmetica, die voornamelijk worden geproduceerd uit plantaardige vetten (olie, boter) en water. Om een ​​natuurlijke zeep te noemen, moet deze 100% natuurlijke ingrediënten bevatten. Geen bewaarmiddelen of kunstmatige additieven, detergenten en fragrances. De eenvoudigste manier om ze te onderscheiden van gewone zepen is door de compositie te analyseren – het moet minimalistisch zijn. Dit is hun grootste voordeel, dat een directe impact heeft op de effecten. Ze drogen de huid niet, irriteren niet (tenzij we allergisch zijn voor een specifiek ingrediënt van zeep) en zorgen voor de juiste verzorging tijdens het wassen. Het vervangen van gewone zeep door natuurlijke ingrediënten is een van de beste beslissingen die onze dagelijkse huidverzorging kan veranderen.

Hoe weet je dat de zeep natuurlijk is?

  • Het bevat niet meer dan 4-5 natuurlijke ingrediënten.
  • Het heeft een 100% natuurlijke samenstelling, geen conserveringsmiddelen en geen reinigingsmiddelen.
  • Zijn prijs is helaas hoger dan die van gewone zeep.
  • In tegenstelling tot overtuigingen, schuimt de natuurlijke zepen.

Soorten natuurlijke zepen

HARDE ZEEP

De eenvoudigste maar populairste natuurlijke zeep, die al tientallen jaren wordt gebruikt. Weet je waar de harde (of wrongel) zeep van gemaakt is? Het is een combinatie van kaliumzouten met hogere carbonzuren, citroenzuur, glycerol en natriumchloride. Deze eenvoudige samenstelling, ontdaan van conserveringsmiddelen en geurstoffen, maakt het geschikt om te worden gebruikt, zelfs in geval van een gevoelige huid of met een neiging tot allergieën. Het is universeel, het wast alles (niet alleen de huid, maar ook het haar) en het heeft een antibacterieel effect, dus het kan helpen bij de behandeling van acne.

CASTILLE ZEEP

Veel van de natuurlijke zepen zijn cosmetische producten die kenmerkend zijn voor een specifieke regio en geproduceerd zijn met natuurlijke ingrediënten die typisch zijn voor een bepaalde plaats. Dit is het geval met Castilla-zeep, die – zoals de naam al doet vermoeden – afkomstig is uit het midden van Spanje. Waar is het van gemaakt? De basis is olijfolie, die soms is verrijkt met extra oliën zoals jojoba of hennepolie. Natuurlijke Castiliaanse zeep is een zeer milde remedie met zeer goede waseigenschappen, hoewel het zachtjes schuimt. Het wordt aanbevolen voor het reinigen en hydrateren van de huid op hetzelfde moment, geschikt zelfs voor pasgeborenen!

MARSEILLE ZEEP

Het heeft een zeer vergelijkbare samenstelling als Castille soap, maar het is een kaliumzeep. De basis is plantaardige oliën, meestal olijfolie. En als het niet voor de extra ingrediënten was, zou je kunnen denken dat de Marseillezeep niet anders is dan zijn voorganger. Het bevat echter typisch Franse additieven, zoals lavendel, die het gemakkelijkst te herkennen zijn. Welke eigenschappen heeft de Marseillezeep? Het hydrateert en zuivert de huid perfect, en wat interessant is, kun je ook gebruiken in plaats van een vrouwelijke was omdat het de juiste pH heeft.

ALEPPO ZEEP

Ze worden meestal aanbevolen om tegen acne te vechten. De natuurlijke Syrische zeep van Aleppo is met de hand gemaakt volgens de recepten die al duizenden jaren zijn doorgegeven. Het is een mengsel van verschillende stoffen – laurierolie, olijfolie (het bevat bijna alle natuurlijke zepen) en natriumhydroxide, dat werkt als een schuimmiddel. Zeep van Aleppo is ook bekend als zeep van de Syrische of olielauragel. Het is de moeite waard om te kopen, maar zorg ervoor dat je de samenstelling ervan en niet alleen de naam controleert. De eenvoudige samenstelling is een garantie voor antibacteriële werking en het feit dat deze zeep geschikt is voor de verzorging van vette en acnehuid.

PELOÏDE ZEEP

Het is een natuurlijke zeep op basis van verschillende soorten plantaardige oliën, maar de toevoeging van turf (een specifiek type turf met therapeutische eigenschappen) is kenmerkend voor deze producten. Het wordt meestal aanbevolen voor baden met als doel biologische regeneratie. Waarom? Omdat het de synthese van collageen stimuleert dat overeenkomt met, onder andere voor de elasticiteit van de huid.

ZWAVEL ZEEP

Een andere suggestie voor mensen met een probleem met acne is natuurlijke zwavelzeep. Wees echter voorzichtig met het gebruik ervan, omdat het de huid kan drogen. Het is een opzettelijke actie – zwavelzeep bevat ongeveer 5% zuivere zwavelverbindingen, die overmatige seborrhea remt en het probleem van acne minimaliseert. Zwavelpoeder matterigt perfect de teint, daarom is het erg populair in de dagelijkse verzorging. Interessant is dat het ook in de hoofdhuid kan worden gebruikt om vettig haar te verminderen en roos te voorkomen.

GLYCERIN ZEEP

Een andere natuurlijke zeep, gunstig voor mensen met een gevoelige huid, is glycerinezeep. Het heeft verzachtende eigenschappen, geeft de huid zachtheid en brengt verlichting. Je kunt het gebruiken met elk type huid. Waar komt de glycerinezeep vandaan? Het basisingrediënt is natuurlijk glycerine, voornamelijk verkregen uit plantaardige oliën. Er zijn ook natuurlijke oliën en plantenextracten, en soms ook essentiële oliën, hoewel deze sensibiliserend kunnen zijn dus houd dat in gedachten vóór het eerste gebruik.

BERK TEER ZEEP

Het heeft een karamelkleur en het schuimt gemakkelijk. De teerolie wordt geproduceerd uit teer: donkere, olieachtige vloeistof gewonnen uit de schors van bomen zoals dennen, berken of beuken. Het is een natuurlijke zeep met een intense en helaas vrij onaangename geur. Het aantal eigenschappen lijkt dit te compenseren – het reinigt en mattert de huid, biedt antibacteriële en antiseptische eigenschappen en neutraliseert toxines. Veel mensen gebruiken de berkenteerzeep niet alleen voor de verzorging, maar ook voor de behandeling van ziekten zoals mycosis, psoriasis, acne en alopecia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *